Не кажи — не вмію, а кажи — навчусь!

Бізнес без кордонів 3

З 11 по 18 лютого 2014 року в м.Лондоні Великобританії, відбувся 3-й етап Міжнародної програми «Бізнес без кордонів 3», що реалізується за фінансової підтримки Програми Європейського Союзу «Молодь в дії» та Фундації Джона Касса. ENGLISH_Press-release-London.pdf Це вже 3-й етап реалізації комплексної довгострокової міжнародної програми, який складається із таких компонентів:

 
1 етап:
14-17 жовтня 2012 року представники партнерських організацій, а саме: гімназії м.Ужгорода та Європейської школи «Альянс» відвідали з ознайомчим візитом Департамент освіти повіту Конья Туреччини та прийняли рішення та програму співпраці на наступні 3 роки.
 

2-11 листопада 2012 року відбулася навчальна програма з міжнародного бізнесу в м.Конья Туреччини, під час якої молодь 3-х країн отримала базові знання в сфері розвитку міжнародного бізнесу, ознайомилась з його веденням, правильним складанням бізнес-планів та знаходженням ідеальних партнерів для нього.

2 етап:

 
3-4 червня 2013 року відбувся візит керівників провідних освітніх організацій м.Лондон, Великобританії та м.Конья, Туреччини до гімназії м.Ужгород та “Європейської школи «Альянс». Керівниками партнерських організацій прийнято рішення щодо співпрація в рамках міжнародного освітнього консорціуму та відбулося планування візиту міжнародної молодіжної групи до м. Ужгорода.

23-30 серпня 2013 року проведено тренінгову програму для міжнародної групи молоді. Програма відбулася в м.Ужгороді Україна.

 

Під час візиту партнери з Великобританії та Туреччини ознайомилися із роботою гімназії, яку очолює Роман Сергій Іванович, обговорили можливості співпраці та запросили до участі у великому європейському проекті «Education 2020». Разом із коллективом гімназії опрацьований план тренінгової програми.

 

Вперше в історії співпраці партнерство з містом Ужгородом набуває таких масштабів в результаті проведення вже 2-го етапу навчання для молоді гімназії м.Ужгорода. Молодь розробила власні бізнес проекти. Розпочата активна робота над впровадженням бізнес-проекту «Парабола» та формуванням інноваційного проекту «Розвиток молодіжного освітнього туризму», як основного продукту проекту.

 

3 етап:
13-16 січня 2014 року здійснено партнерський візит до м.Лондона. Учасники візиту: гімназія м.Ужгорода та Європейська школа «Альянс», а також партнерські організації з м.Конья та м.Лондона. Під час візиту обговорено основні аспекти успішної співпраці у майбутньому, здійснено деталізацію навчальної програми для молоді на ступний період.
11- 18 лютого 2014 року здійснено навчальну програму в м.Лондоні.

 

У програмі взяли участь три молодіжні групи віком 14-17 років з України, Великобританії та Туреччини, які були активними учасниками попередніх етапів реалізації проекту. В м.Лондоні Україну представляли учні гімназії м.Ужгорода, студенти Європейської школи «Альянс» та студенти Ужгородського Національного Університету.

Враховуючи попередній досвід участі у тренінгових програмах, молодіжні команди сформовані у команду однодумців та партнерів, які спільно працювали протягом тижня. Під час програми опрацьовано спільний туристичний продукт «По шляхам Гаррі Поттера», здійснено візит до Metal Exchange, проведено цікаві зустрічі з представниками школи ім. Джона Касса.
 
Кульмінаційною подією тренінгової програми є організація конференції «Бізнес без кордонів». Конференція була підготовлена самими учасниками програми. Сформовано презентаційну групу, звітну групу та групу технічної підтримки, які провели підготовчу роботу та організували конференцію на високому професійному рівні.
 
Звітна группа підготувала детальний звіт роботи проекту. Представники інформаційної групи брали інтерв’ю. Учасники технічної підтримки здійснювала он-лайн репортаж конференції.
Ужгородська команда презентувала роботу бізнес-проекту «Парабола» та презентувала футболки та промоційно-інформаційні матеріали проекту.
 
Як результат успішної роботи молодіжними командами м.Конья Туреччини, м.Лондон Великобританії, м. Ужгорода України підписана угода про співпрацю.
 
З великою подякою до всіх організаторів проекту молодіжна група звертається із сподіванням щодо подальшої співпраці та участі у майбутніх проектах.
 
Дякуємо тим, хто надав фінансову підтримку та тим, хто розробив та втілив в життя проект «Бізнес без кордонів», а саме:

  • Представникам програми «Молодь в дії» Європейської Комісії;
  • Фундація Джона Касса, Sir John Cass”s Foundation, Лондон, Англія.

 

ПРЕС-РЕЛІЗ У ФОРМАТІ PDF