Не кажи — не вмію, а кажи — навчусь!

ЄВРОПЕЙСЬКА ШКОЛА «АЛЬЯНС» В АНГЛІЇ

За результатами творчого конкурсу, проголошеного для студентів Європейської школи «АЛЬЯНС» при партнерстві з провідною англійською організацією «ActionDog CIC”, що мав на меті створення студентами відеороликів на соціальні теми, було визначено переможців, які отримали можливість відвідати тижневу програму стажування, що була організована партнерською організацією «ACTION DOG».

 

Тренінгова програма в Англії фінансована в рамках програми Європейського Союзу «Молодь в Дії». Програма включала в себе участь в навчальних тренінгах в сфері створення професійних відео-матеріалів та фільмів, кінорежисуру, в тому числі створення відеороликів та створення сласної музики. Тренінг був проведений професійними операторами та звукорежисерами з Великобританії.

 

Серед поданих на конкурс робіт відібрані наступні відеоролики, які визнані кращими в кожному пріоритетному напрямку, а саме:
• Відео-ролик «Обери свій стиль життя», директор фільму: Аліна Носа
• Відео-ролик «Не будь байдужим до чужої біди», директор фільму: Андрій Потолап
• Відео-ролик «Обери свій шлях», директор фільму: Наталія Носа
• Відео-ролик «Не будь сліпим до чужої біди», директор фільму: Владислав Мокрицький.

 

Всі вищезазначені режисерські роботи були представлені в Лондоні, отримали високу оцінку професійних експертів в сфері звуко- відео-режисури та виробництва відео фільмів.

Отже, з 4 по 11 серпня 2013 року, у місті Лондон відбувся урочистий прийом учасників програми із 6-ти країн, а саме: студентів з Румунії, м.Бухарест, з Польщі, м.Люблін, Молдови, м.Кишинів, Вірменії, м.Єреван та України м.Ужгород, по 5 осіб з кожної країни. Очолювала цю міжнародну команду потужна група з Великої Британії, м.Лондон.
 

На початку програми відбувся тренінг, де учасники, розділені по групам, обговорювали специфіку кооперації між молодіжними групами «Gang Culture». Результати обговорювалися у формі гарячих дискусій. Ввечері відбувся культурний вечір, на якому кожна країна презентувала свою культуру. На цьому вечері кожен мав змогу скуштувати різноманітні національні страви, типові цукерки для кожної країни та, звичайно ознайомитися з особливостями кожної країни окремо.

 

Цікавим було те, що ми, сумісними силами, повинні були написати пісню від початку і до кінця на професійній музичній апаратурі. Це означає, що учасників розділили на групи, одна з них створювала слова до пісні, інша ж – мелодію.

 

Під час роботи учасники дізнавалися більше про один одного та співпрацювали разом у творчому руслі. Враховуючи поради один одного командна робота вийшла чудовою. Під кінець дня пісня та музика до неї були записані на професійному обладнанні.

 

В середині програми команда отримала завдання розробити сценарій відеоролику на соціальну тему. Але, головною вимогою було те, що це має бути музичний кліп, і в основі музики має бути нещодавно записана пісня. Впродовж дня всі учасники приймали активну участь у створенні відео проекту.

Пізніше британська команда організувала учасникам цікаву екскурсію по Лондону. Всі учасники могли вволю намилуватися розкішним Біг-Беном, величним Лондон Aй, символічним Тауер Брідж, відвідати історичний Британський музей, Бакенгемський замок та відпочити у гарних англійських парках.

 

Наприкінці програми організатори запропонували учасникам цікаву режисерську програму. Обирався режисер та два актори серед бажаючих учасників міжнародного тренінгу. Завдання було таким: давався певний макет постановки і кожен режисер (щоразу ним ставав інший учасник) мав поставити хвилинну виставу по даному макету. Основним було те, що завдання потрібно було виконати у різних кіно стилях (екшн, романтік, тріллер, та ін.). Унікальністю цього завдання було те, що кожен міг себе спробувати як режисер або актор.

 

В кінці відбулося закриття програми. Команда із м.Ужгород висловлює подяку організатору програми – Тіму Барклему та тренерській команді із Великобританії за чудову програму, професійний підхід та незабутні екскурсії по м.Лондон.

Наступний етап програми навчання відео-режисури планується продовжити у 2014 році. Зацікавлених у створені самостійних режисерських робіт запрошуємо взяти участь у тренінгах Європейської школи «Альянс».
 
ПРЕС-РЕЛІЗ У ФОРМАТІ PDF
 
Прес-реліз підготувала Наталія Носа,
виконавчий менеджер Європейської школи «Альянс»