Не кажи — не вмію, а кажи — навчусь!

Європейська школа очима молоді, Сніна 17-21.06.2013

17-21 червня 2013 року у мальовничому місті Сніна, Словаччина, був проведений табір, який зібрав три групи дітей з Івано-Франківська, Ужгорода та Сніни задля обміну досвідом між студентами Європейської школи «Альянс» в сфері інженерії. В основі першої половини дня була теоретична частина, а залишок часу був спрямований на втілення набутих знань у життя та відпочинку.

 

17 червня о 10 годині відбувся приїзд української команди, яку поселили у затишному пансіоні «Адрія». Учасники відпочивали та набирались сил задля насиченої діяльності у подальшому. Першою подією табору було відкриття, яке відбулося у технічній школі. Присутніми були студенти Івано-Франківської спеціалізованої школи №5, Ужгородська комбінована команда різних шкіл міста та студенти технічної школи, м. Сніна.

 

Вступне слово взяли організатори табору та резиденти школи, а саме: Святослав Густяк, Алена Романова та Наталія Носа-Пилипенко. Надалі була проведена екскурсія по школі, в якій учасники могли ознайомитись з основними правилами, принципами та особливостями навчання, пограти у настільний теніс та випробувати себе у важкій атлетиці.

 

Наступного дня, після ранкового підйому та сніданку, учасники знову вирушили до шкільної будівлі, де організатори вже чекали студентів, щоб повідомити їм особливості проведення спортивних змагань по трьом видам спорту: флорболу (хокей у залі), футболу та волейболу . Усі охоче приймали участь у турнірах, щоб показати власну спритність та майстерність. Найбільше українській команді сподобався флорбол, який раніше був невідомим студентам, та привніс частинку різноманіття у спортивній сфері. По завершенню, стомлені, але радісні юнаки та дівчата повертались до пансіону з новими враженнями та емоціями.

 

Черговий день був пов’язаний з приїздом ужгородського тренера – Катерини Станкевич, яка у цікавій тренінговій формі провела заняття зі студентами Європейської школи на тему «Проведення презентацій». Усі розбились на 4 команди, щоб за виділений час розробити власний проект та логотип до нього, дотримуючись усіх попередніх рекомендацій тренера.

Кожна команда проявила креативність та вміння мислити, що дало свої плоди. Одні пригадали та вдосконалили проект «Бізнес без кордонів», інші придумали зовсім нові та цікаві проекти «Дім Сірка», «Спортивна країна», «LipDub». Також, цікавою особливістю дня, були змагання на механічних веломашинах, де усі учасники у естафетній формі могли повправлятись у керуванні оригінальними авто. Перед сном була проведена екскурсія по Галереї міста, де напрочуд багато картин та дивовижний інтер’єр.

 

Завершальна доба табору була пізнавальною і цікавою. Усі прокинулись близько 6-ти годин ранку та вирушили на автобусі до Високих Татр, де у підніжжя гори усіх чекав підйомник, який доправив учасників до найбільш мальовничих місцин словацьких гір. Важко передати словом, наскільки гарною може бути природа та навколишнє середовище. Кожен був переповнений емоціями та думками про те, що потрібно берегти навколишнє середовище, його первинну красу. По дорозі назад, втому допоміг розрідити аквапарк, де усі змогли перемогти спеку та просто відпочити.

 

 
Останнього ранку було прощання студентів та офіційне завершення, де учасникам вручили сертифікати про проходження табору. По дорозі назад кожен мав лише позитивні враження, та бажання повернутись сюди знову. Знову працювати, знову набиратись досвіду, знову отримувати задоволення від спілкування.
 
ПРЕС-РЕЛІЗ У ФОРМАТІ PDF
 

Прес-реліз підготував: Даніель Корчевський,
директор «Європейської школи «Альянс»