Не кажи — не вмію, а кажи — навчусь!

ЄВРОПЕЙСЬКА ШКОЛА ОЧИМА ДІТЕЙ 18.07.2011

Міжнародний табір Європейської Школи у Словаччині

 

В м.Ужгороді створено Європейську школу, як налічує понад 30 учнів які навчаються за напрямками: 1. словацький напрямок – інжиніринг, 2. угорський напрямок – екологія, 3. румунський напрямок – енергетика та 4. український напрямок – розвиток бізнесу та менеджемент. Діти зараховуються на навчання у Європейській школі на конкурсній основі та відвідують мовні уроки (словацька, угорська, англійська) та тренінги, направлені на розвиток лідерських якостей та навичок прийняття управлінських рішень. У рубриці Європейська школа очима дітей відображається робота молодіжної групи Європейської школи.

Студенти Європейської школи обміну досвідом із Закарпатської, Івано-Франківської областей України, спільно з студентами Словаччини, Угорщини та Румунії, 1 по 6 серпня 2011 року взяли активну участь у Першій сесії обміну досвідом – інжиніринговому таборі в м.Сніна, Словаччина.

Наступні сесії відбудуться в Угорщині, Румунії та Україні. З 4.07.2011 до 9.07.2011 року Європейська школа обміну надала можливість студентам відвідати літній табір, який знаходиться у Словаччині, в 4 км від м.Сніна. У цьому літньому таборі брали участь по 10 дітей з Угорщини, Словаччини, Румунії, Ужгорода та Івано-Франківська. Програма кожного дня літнього табору була дуже насиченою, діти – цікавими й товариськими. Це залишило в нас усіх незабутні враження на все життя.

Це був незвичайний табір. Так, як Словаччина опирається на технічний напрямок, то кожного дня ми здобували знання в цій сфері. В основному ми вивчали правила дорожнього руху, дорожні знаки, будову машин, поради, як запобігти дорожньо-транспортним пригодам.

Звичайно, це не були довготривалі нудні лекції, що базуються на монолозі вчителя. Нам показували цікаві відео, які тривали максимум 20 хвилин. Також ці заняття базувалися не лише на вивченні теорії, а й на практиці. Поїздки за кермом учбового авто були захоплюючими.

Нам провели екскурсію по м. Кошице і м. Гуменне. В м. Кошице ми відвідали Технічний музей, в м.Гуменне – замок, а також пройшли сотні метрів під озером питної води. Враження – незабутні.

Надзвичайно цікавим був візит до планетарію, де ми дізналися багато нового про створення Землі, космос тощо.

Програма табору була не лише навчальною і культурною, а й оздоровчою. Ми відвідали басейн, а також наші тренери провели нам змагання з волейболу, баскетболу й футболу. До речі, команда м. Ужгорода зайняла всі призові місця (з волейболу і баскетболу – перші, з футболу – третє).

Діти – представники інших країн дуже товариські, знають багато мов і спілкування з ними приносило справжнє задоволення. Ми знайшли багато друзів і сподіваємося підтримувати з ними стосунки й надалі.

Усім дітям дуже сподобалося проведення часу в словацькому літньому таборі і ми сподіваємося, що наступні табори, які будуть проводитися в Угорщині, Румунії, Ужгороді та Івано-Франківську, будуть не менш цікавими і насиченими.

ПРЕС – РЕЛІЗ – ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 
ПРЕС-РЕЛІЗ У ФОРМАТІ PDF

 

 

Аліна Носа , Наташа Носа, Ярослава Костюк, Яна Зінченко, Мирослава Попович, Ярослав Русановський, Ян Ємець, Андрій Потолап, Василь Величко, Сергій Проскурін , студенти Ужгородського відділення Європейської школи обміну досвідом