Не кажи — не вмію, а кажи — навчусь!

ЄВРОПЕЙСЬКА ШКОЛА ОЧИМА ДІТЕЙ 29.07.2011

Міжнародний табір Європейської Школи в Угорщині

 

18 липня 2011 в рамках Європейської школи обміну досвідом почався літній табір, що проводився в Угорщині. Цей табір не був схожим на табір у Словаччині, і тут ми здобули безліч вражень. Так як в Угорщині провідним є екологічний напрямок, то спеціалісти проводили учням цікаві лекції про природу, птахів та рослин. Ми здобули багато знань у цій сфері. Програма табору на кожний день була дуже різноманітною і цікавою, тому ми встигали і вчитися й здобувати нові знання з екології, і відпочивати й оздоровлюватися.

Перші три дні табору ми провели в невеликому кемпінгу на березі річки Тиси, що неподалік від міста Кішварда. Ми мешкали в будиночках, що були побудовані з екологічного матеріалу – дерева. Вчителі носили екологічно чисті сумки, адже саме екологія є основним напрямком угорського табору. За цей час ми встигли здружитися з новими учасниками табору. На другий день табору діти з кожної країни презентували свої країну, місто й школу, а також представили свої здобутки й те, чого вони досягли.

Нам було дуже цікаво дізнатися щось нове про Угорщину, Словаччину, Румунію та Івано-Франківськ. Після цього відбулася дискотека й караоке, на якому співали діти з румунського ліцею мистецтв. На наступний день організатори влаштували дітям поїздку на катері по річці Тиса, вода в якій є другою за чистотою в Угорщині після озера Балатон.

Також за час перебування в кемпінгу ми відвідали басейн в місті Кішвард. Це було цікаве й корисне проведення часу. Організатори табору також провели нам конкурс на тему «Екологія» та командні ігри. З кожної країни обирали двох переможців в конкурсі. З міста Ужгород перемогли Яна Зінченко та Андрій Поліщук. Вони отримали невеликі подарунки.

Останні два дні ми провели в місті Ніредьгаза, де ми мешкали в новому гуртожитку інституту імені Ілона Зріні, біографія якої пов’язана з Мукачівським замком.

Звичайно нам дали вільний час на те, щоб відвідати центр міста. Також ми відвідали зоопарк, музей, ботанічний сад та аквапарк в м. Ніредьгаза.

На останок організатори провели нам прощальний вечір, на якому кожен з нас отримав дипломи про нашу участь в цьому таборі, і дискотеку. Загалом враження залишилися в кожного з нас незабутні.
 
 

ПРЕС – РЕЛІЗ – ФОТОРЕПОРТАЖ

ПРЕС-РЕЛІЗ У ФОРМАТІ PDF


 
 
Аліна Носа , Наташа Носа, Ярослава Костюк, Яна Зінченко, Мирослава Попович, Арпад Арокгаті, Микола Спінаті, Іван Басараба, Андрій Поліщук та Ерік Вамош,

студенти Ужгородського відділення Європейської школи обміну досвідом