Не кажи — не вмію, а кажи — навчусь!

ДНІ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ У ЄВРОПЕЙСЬКІЙ ШКОЛІ

З 23 по 25 листопада в Ужгородській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням французької та англійської мов у рамках впровадження проекту «Європейська школа обміну досвідом» (програма  Європейського Союзу ENPI Угорщина  – Словаччина  – Румунія – Україна 2007-2013») проведено Дні відкритих дверей. З метою популяризації проекту студентами Європейської школи у інтерактивній формі було представлено діяльність школи учням та вчителям загальноосвітніх навчальних закладів міста.

 

У п’ятницю, 25 листопада 2011 року, у рамках Днів відкритих дверей Європейської школи (проект «Європейська школа обміну досвідом» – платформа для забезпечення стійкої співпраці між освітніми установами у прикордонних регіонах України, Словаччини, Угорщини, Румунії» ) в ЗОШ №5 відбулося офіційне відкриття мультимедійної лабораторії для проведення інтерактивних занять та відеоконференцій.На урочисту подію були запрошені представники дипломатичних установ  Словаччини  та Угорщини в місті Ужгород, представники міської влади , управління освіти міста, директори шкіл обласного центра. Консулу генерального консульства Угорщини в м.Ужгород Фодору Жолту та Генеральному консулу Словаччини в м.Ужгороді  Маріану Сладечеку були вручені пам’ятні відзнаки від керівництва проекту за підтримку та плідну співпрацю. А потім відбувся перший  телеміст з  партнерами по проекту зі Словаччини (Середня технічна школа м. Сніни), що ознаменувало початок роботи відеоконференційного обладнання.  Відкриття лабораторії поєднало у собі кілька заходів: це і презентація мультимедійного обладнання з використанням швидкісного опто-волоконного Інтернету, і  майстер-клас по роботі з інтерактивною дошкою – інтерактивні елементи уроку української мови продемонстровала менеджер проекту та вчитель ЗОШ №5  Симкович М.О.

За  словами координатора проекту та директора школи Петра Ярославовича Кіндюха відкриття мультимедійної лабораторії – це ще один важливий крок на шляху реалізації проекту, і разом з цим потужна інвестиція в п’яту школу, але і всю освіту Ужгорода.

 

Громадська організація «Європейська школа» запрошує до співпраці зацікавлені освітні установи, організації, тренерів для впровадження новітніх технологій у навчальному процесі молоді.


ПРЕС-РЕЛІЗ У ФОРМАТІ PDF

 

Офіційний сайт проекту: www.europeanschool.org.ua

 

Прес-служба ГО «Європейська школа»