Не кажи — не вмію, а кажи — навчусь!

Фінальна конференція проекту «Україна та Словаччина – очима молоді» в Ужгороді

20-го квітня 2017 року у м. Ужгород у приміщенні Класичної гімназії м.Ужгорода, відбулася завершальна звітна конференція в рамках проекту «Україна та Словаччина – очима молоді», який спів-фінансується в рамках Норвезького фінансового механізму та державного бюджету Словацької Республіки на підставі виконання угоди між Пряшівським самоврядним краєм та Регіональною Агенцією Інновацій «Р.І.А.» із словацької сторони та Міжнародною Асоціацією Інституцій Регіонального Розвитку «МАІРР», класичною гімназією м.Ужгород та спеціалізованою школою №4 з боку України.

 


Відкриття пройшло зі слів вітань основного партнера з України, а саме керівника Міжнародної Асоціації Інституцій Регіонального Розвитку «МАІРР» Наталії Носа, директора класичної гімназії Сергія Романа, заступника директора Світлани Дутко, менеджера та координатора проекту Міхаели Юхасової, директора Спеціалізованої школи №4 Марії Фединець. В конференції взяли участь учні Спеціалізованої школи №4 з поглибленим вивченням словацької мови та літератури (Україна), учні Класичної гімназії м.Ужгорода (Україна), студенти приватної Фільмової школи м.Кошице (Словаччина) та Лінгвінистичної гімназії м. Кошице (Словаччина).

Керівниками організацій та навчальних установ обох сторін було наголошено на важливість даного проекту, так як такі заходи дають можливість молоді обох країн пізнавати один одного під час безпосереднього спілкування, долати мовні бар’єри, ділитися своєю історією, звичаями, культурою, набувати нових знань та досвіду, створювати нові знайомства на міжнародному рівні. Важливим результатом проекту є підписання угод про співпрацю між приватною Фільмовою школою м.Кошице та Класичною гімназією і Спеціалізованою школою №4, які дає нашим учням можливість безкоштовного навчання у фільмовій школі, що є великим успіхом в рамках проекту.

 
На конференції було запропоновано подивися відео, які згідно проекту були підготовлені учасниками, а також два окремі відео від себе презентували Ярослав Носенко з класичної гімназії та Яро Ступак з фільмової школи.
 

Менеджери Міжнародної Асоціації «МАІРР» Артур Шейдик та Володимир Меренич поділилися своїми позитивними враженнями від цього проекту. Виразили організаторам подяку за надану їм можливість приймати безпосередню участь у ньому, де вони спостерігали як молодь активно бере участь у виконанні поставлених завдань підходячи до цього креативно і зацікавлено. Як добре, що молоде покоління завдяки таким проектам може розширяти свій кругозір та життєвий досвід.

 

На завершення конференції керівник Міжнародної Асоціації «МАІРР» Наталія Носа, подякувала всім її учасникам за організацію та підтримку проекту, та наголосила, що з нетерпінням чекатиме на нові проекти щоб знову і знову могти зустрічатися заради перспективних та цікавих ідей.

 

ПРЕС-РЕЛІЗ У ФОРМАТІ  PDF

 

Прес-центр Міжнародної асоціації «МАІРР»