Не кажи — не вмію, а кажи — навчусь!

Фінальна конференція проекту «Україна та Словаччина – очима молоді» в Кошице

11-12 квітня 2017 року у м. Кошице відбулася фінальна конференція в рамках проекту «Україна та Словаччина – очима молоді», який спів-фінансується в рамках Норвезького фінансового механізму та державного бюджету Словацької Республіки на підставі виконання угоди між Пряшівським самоврядним краєм та Регіональною Агенцією Інновацій «Р.І.А.» із словацького боку та Міжнародною Асоціацією Інституцій Регіонального Розвитку «МАІРР», класичною гімназією м.Ужгород та спеціалізованою школою №4 з боку України.

 
Зі словацької сторони у конференції взяли участь учні, які є учасниками проекту, із Школи мистецтв – фільмова школа м.Кошице та Лінгвінистичної гімназії м. Кошице та головний партнер зі словацької сторони «Р.І.А.», а саме директор – Владімір Глебо та менеджер та координатор проекту – Міхаела Юхасова.
 

В свою чергу з Української сторони – учні Ужгородської класичної гімназії та Спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 із поглибленим вивченням словацької мови м. Ужгород та командою «МАІРР», а саме з керівником Міжнародної Асоціації Інституцій Регіонального Розвитку «МАІРР» Наталією Носа, директором асоціації Вадимом Пилипенко, фінансовим директором Наталією Штибель, менеджерами «МАІРР» Володимиром Мереничем та Артуром Шейдиком, тренером та керівником РМЕО «Екосфера» Катериною Станкевич.

 
З вітальними словами учасників привітали директор Регіональної Агенції Інновацій «Р.І.А.» – Владімір Глебо, керівник Міжнародної Асоціації Інституцій Регіонального Розвитку «МАІРР» – Наталія Носа, та координатор даного проекту – Міхаела Юхасова. Керівниками з обох сторін було наголошено на важливість даного проекту так як відповідні заходи дають змогу молоді обох країн пізнати один одного, поділитися своїми звичаями та культурою.

Словацькими та українськими учасника було представлено 9 відеофільмів (4 із словацької сторони та 5 – з української), а саме:
1. Lady Zika – Ukraine visit through youtuber’s eyes (SK)
2. Welcome to Transcarpathia (UA)
3. Slovak – Ukrainian wanderings (SK)
4. Promotion of the Slovak – Ukrainian cooperation. Kosice and Uzhhorod youth camp results (UA)
5. Ukraine and Slovakia through youth’s eyes (SK)
6. Partnerships and Cooperation (UA)
7. Kosice Roma International Day (SK)
8. Culture Heritage (UA)
9. Uzhhorod Camp Impressions (UA)
 
Після показу всіх фільмів, було проведено голосування між учасниками конференції для вибору найкращого. За думкою учасників найкращим відеороликом був обраний фільм «Uzhhorod Camp Impressions» від Спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 із поглибленим вивченням словацької мови м. Ужгород.
 

На завершення конференції координатор проекту – Міхала Юхасова підвела підсумки проведеної конференції та подякувала всім її учасникам, її доповнила керівник Міжнародної асоціації інституцій регіонального розвитку «МАІРР» – Наталії Носа, яка також подякувала всім її учасникам за організацію та підтримку, та наголосила, що з нетерпінням чекатиме на приїзд учасників для презентації їх відеороликів в місті Ужгороді.

 

ПРЕС-РЕЛІЗ У ФОРМАТІ PDF

 
Прес-центр Міжнародної асоціації «МАІРР»