Не кажи — не вмію, а кажи — навчусь!

Міжнародний табір Європейської Школи на Закарпатті

Заключний табір із лідерства організатори вирішили провести у форматі стратегічно-планової гри, учасниками якої стали національні команди студентів із Словаччини, Угорщини, Румунії, Івано-Франківська та Ужгорода. За весь період перебування у таборі командам потрібно було збирати «таборову валюту», своєрідні бали за участь у кожному конкурсі, зокрема за лідерські якості кожного учасника.


Активність, організованість, комунікативність, чесність, енергійність, оригінальність
– такі риси справжніх лідерів намагалися сформувати в учасників організатори табору. Таборова програма включала в собі наступні заходи: тренінги з лідерства та стратегічного планування, медіа тренінг, інтерактивні та спортивні ігри, змагання «Міс та Містер Європейської школи», фото конкурс, гала-концерт «Європейська школа має талант», квест, етнічна вечірка та Halloween party та танцювальні ранкові руханки.

 

Над стратегією планування Карпатського регіону, яке включає в собі 6 кроків, студенти Європейської школи працювали протягом 3 днів. Перші 4 з них, а саме: формулювання бачення та місії, SWOT – аналіз, виділення пріоритетів та розробка заходів по пріоритетам, студенти Європейської школи здійснили за 3 дні. Підсумком стало формування бачення, місії Карпатського регіону та виділення 5-х пріоритетних напрямків розвитку: освіта, інфраструктура, довкілля, політика та туризм. У межах цих напрямків студенти вибрали теми для своїх проектів. З метою покращення стану довкілля у своїх власних містах команди з Ужгорода та Івано-Франківська обрали для подальшої роботи напрямок довкілля. Команда студентів зі Словаччини та Угорщини своїм напрямком обрали освіту. Їхні проекти стосуються заходів із обміну студентів із інших країн з метою обміну досвідом та вивчення іноземних мов. Команда з Румунії вирішила опрацьовувати проект у галузі туризму. Їхнім завданням стане залучення молоді до активного відпочинку та власне дозвілля.

 

 

Свої результати роботи студенти презентували 28 жовтня 2011 року на прес-конференції в сесійній залі Закарпатської обласної ради.

 

 

Міжнародну делегацію Європейської школи зустрів заступник голови Закарапатської обласної ради, Андрій Сербайло, який представив роботу Закарпатської області та перспективи розвитку співробітництва з прикордонними регіонами в сфері освіти. Координатор проекту, Петро Кіндюх, директор Ужгородської ЗОШ №5 презентував основні завдання проекту та результати роботи за перший рік виконання проекту. Молодіжні групи під керівництвом Катерини Станкевич, тренера з питань стратегічного планування, представили результати спільної роботи.

 

 

Культурно-розважальна програма була насиченою. Кожного дня студенти могли обмінятися досвідом на інтеграційних вечірках, дискотеках, дискусіях. Свої національні костюми та традиції кожна країна змогла представити на етно-вечірці, що стало ще одним яскравим доказом транскордонної співпраці.

 

 

Логічним завершенням всіх таборів став яскравий феєрверк та святковий торт, який став основним призом за активність у грі. Справжнім відкриттям табору стала команда з Румунії, яка за загальним підсумком посіла перше місце. Всі учасники табору з лідерства отримали заслужені сертифікати справжніх лідерів та з незабутніми враженнями роз’їхалися по домівках, щоб невдовзі зустрітись знову в рамках впровадження проекту «Європейська школа обміну досвідом» .

 

 

ПРЕС-РЕЛІЗ У ФОРМАТІ PDF

 

 

Менеджер проекту, Марія Симкович,
Виконавчий директор ГО «Європейська школа», Борис Чернявський