Не кажи — не вмію, а кажи — навчусь!

Спільна установча сесія для молоді проекту «Словаччина – Україна очима молоді» в Ужгороді

7 листопада 2016 року в Ужгородській класичній гімназії проведено спільну установчу сесію для молоді, під час якої учасники навчальних закладів: Ужгородської класичної гімназії та Спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 із поглибленим вивченням словацької мови м. Ужгорода визначили пріоритетні напрямки розвитку із Словаччиною, а саме:

 


- Культура та освіта: вивчення культурної спадщини, знайомство з культурною спадщиною України та Словаччини, роздуми про сучасну культуру та мистецтво, підвищення інформованості молоді та дітей України про Словаччину.
- Туризм, спорт та здоровий спосіб життя: вело-туризм, походи в гори, заїзди велосипедистів, байкарів, стрибки з парашутом, обмін учнями між школами (різних міст, країн) , дослідження печер Словаччини , Інформування молоді, проекти щодо покращення сфери охорони здоров’я та здорового способу життя. Доступність спорту для молоді Словаччини та України, плавання, гімнастика (повітряні полотна, художня гімнастика, велоспорт (оскільки в Словаччині саме велоспорт користується популярністю, лижний спорт (Високі Татри), хороші гірськолижні курорти та бази відпочинку. Волейбол, партнерські ігри між українськими та словацькими партнерами (футбол та волейбол, тощо).
- Довкілля: проведення свята чистоти навколо людини, довкілля, запобігання вирубування лісів, дослідження причин та наслідків погіршення довкілля та поганої екології, заходи з захисту довкілля та шляхи його удосконалення, вирішення проблем сміттєзвалищ та забруднення, запровадження інноваційних методів переробки сміття, сортування, утилізації шкідливих відходів.

 

Крім того, 7 листопада 2016 року сформований медіа-актив проекту. Відбулася зустріч з тренером з питань розробки медіа-продуктів проекту. Тренінг провели: Катерина Станкевич, керівник Молодіжної організації «Екосфера» та медіа- експерт: Ласло Балог.

 

21 – 26 листопада 2016 року відбудеться молодіжний тематичний навчальний табір в м.Кошице Словаччини. У лютому 2016 році запланований табір в Закарпатській області, а також семінари та конференції. В результаті проекту буде створено медіа-середовище для соціально активної молоді, будуть проведені спеціалізовані курси – навчання у форматі молодіжних таборів, тренінгів та конференцій, в результаті яких учасники отримають навички стратегічного планування та створення медіа-продуктів, тримають нових друзів та сформують спільне бачення щодо розробки майбутніх молодіжних ініціатив та проектів.

 

Коротка інформація.
Проект «Словаччина – Україна очима молоді» реалізується з 10 червня 2016 року. Він спів-фінансується в рамках Норвезького фінансового механізму та державного бюджету Словацької Республіки на підставі виконання грантової угоди між Пряшівським самоврядним краєм та Регіональною Агенцією Інновацій із словацького боку та Міжнародною Асоціацією Інституцій Регіонального Розвитку «МАІРР» з боку України. Головний партнер проекту: Агенція регіонального та інноваційного розвитку, м.Кошице Словаччини та партнер проекту з боку України: Міжнародна Асоціація інституцій регіонального розвитку «МАІРР». В рамках проекту на конкурсній основі визначено 2 асоційованих партнера – Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 із поглибленим вивченням словацької мови м. Ужгорода http://szsh4uz.at.ua/ та Ужгородська класична гімназія http://gymnasium.uz.ua/.

 

ПРЕС-РЕЛІЗ У ФОРМАТІ PDF

 

Прес-служба Міжнародної Асоціації МАІРР