Не кажи — не вмію, а кажи — навчусь!

Тренінг «Humanity on action»

20 жовтня 2012 року, у стінах Ужгородської профспілки відбувся тренінг під назвою «Humanity on action», у рамках загального тренінгу: « міжнародної молодіжної групи Європейської Школи – за краще майбутнє Карпатського регіону!». На ньому були присутні близько двадцяти дітей – учні загальноосвітніх шкіл та студенти ЗакДУ, більша частина з яких відвідали міні-табір в Угорщині, де займались розробкою бізнес-планів. Ця зустріч базувалась на подачі та генерації нових ідей, або ж вдосконаленням вже існуючих.
 


На початок, присутнім був представлений фільм, який розкривав негативні сторони впливу людини на навколишнє середовище, її деструктивну дію. Під час перегляду, учні все більше усвідомлювали свою значимість для суспільства, так як вони є рушійною силою у подоланні багатьох проблем: глобальне потепління, викиди в атмосферу, ядерне лихо та інші, ще не вирішені задачі людства.

 

По закінченню перегляду, дітям була прочитана лекція на тему: «Втілення у життя бізнес-проектів». Учням розказали про усі позитивні і негативні сторони ведення бізнесу, усі можливі ризики і невдачі, які настигають бізнесмена, чи керівника певної організації. Також, присутні дізнались, якими основними рисами повинен володіти успішний керівник проекту: здатність йти до кінця, конкурентоспроможність, бачення ситуації, оптимізм, харизма.

 


 
Далі пішла дискусія між тренерами та учнями на те, який бізнес на сьогодні є вдалим, а який потрібно вдосконалити. Також обговорювалась різниця в умовах ведення бізнесу на теренах України і перспективи за кордоном. Усі присутні проявили активність у цій розмові і залишились задоволені.

 

На завершення, у кожного учасника тренінгу була задача – за короткий проміжок часу придумати такий проект, на реалізацію якого пішло б не більше десяти тисяч євро, і який, на думку учня, був би найвдалішим для запровадження та подальшого процвітання. Варіанти дуже різнились: хтось мав на меті створити власний пейнтбольний клуб, хтось випускати ігри та програми – але усі ідеї були дуже цікавими і мудрими, враховуючи вік учасників тренінгу.

 

Усі з нетерпінням чекають наступної суботи, щоб поринути у світ дискусій і колективної праці, який був професійно створений командою тренерів – і переданий дітям.

 

Прес-реліз підготували: Наталія Носа та Даніель Корчевський.