Не кажи — не вмію, а кажи — навчусь!

УНІКАЛЬНІ МОЖЛИВОСТІ НАВЧАННЯ ДЛЯ МОЛОДІ ПРИКОРДОННИХ РЕГІОНІВ

З метою візуалізації та поширення інформації про проблематику розвитку прикордонних регіонів очима молоді, Центром Європейських ініціатив спільно з РМО «Екосфера» та Європейською школою «Альянс» проголошено конкурс на кращі відеоролики на соціальну тематику в рамках визначених пріоритетних напрямків та ініціатив. Даний конкурс підтримали журналісти та оператори, які надали базову тренігову підтримку для бажаючих створити власний відео-ролик.

 

В рамках проекту «Європейська школа обміну досвідом» зусиллями молоді 5 прикордонних регіонів 4-х країн (Пряшівський край Словаччини, повіту Марамуреш Румунії, Саболч-Сатмар-Березької області Угорщини, Закарпатської та Івано-Франківської областей України) розроблено пріоритетні напрямки розвитку, а саме:


- Освіта
- Довкілля
- Інфраструктура
- Економіка
- Туризм

 

В рамках визначених пріоритетів молоддю розроблені пілотні проекти та ініціативи, деякі з яких вже реалізуються.

 

На конкурс були подані наступні відео-ролики:

Пріоритет: Розвиток освіти та молодіжної політики:
1. «Обери свій стиль життя», директор фільму: Аліна Носа, студентка 1-го курсу факультету Міжнародних економічних відносин Ужгородського національного Університету.
2. «Не будь байдужим до чужої біди», директор фільму: Андрій Потолап, студент 3-го курсу Ужгородського Торгово-Економічного колледжу.
3. «Не будь сліпим до чужої біди», директор фільму: Владислав Мокрицький, студент 3-го курсу Ужгородського Торгово-Економічного колледжу.
4. «Байдужість вбиває», директор фільму: сценарист Наталія Носа, учениця 11–а класу гімназії м.Ужгород, менеджер Європейської школи «Альянс», оператор Даніель Корчевський, студент Ужгородського національного Університету.
5. «Найкращі моменти у словацькому таборі в Сніні», директор фільму: Даніель Корчевський, студент 3-го курсу Ужгородського національного Університету.

 

Пріоритет: довкілля та захист наволишнього середовища
6. «Обери свій шлях», директор фільму: Наталія Носа, учениця 11-а класу гімназії м.Ужгород, менеджер Європейської школи «Альянс»

Найкращі роботи булі відібрані та переможці мали можливість підвищити свій професійний рівень у створенні соціальних відео-продуктів в м.Лондон, в рамках проекту «YES! UK» за фінансової підтримки програми «Молодь в дії».

 

НА ПРОХАННЯ УЧАСНИКІВ ТА ЗАЦІКАВЛЕНИХ ОСІБ, ЦЕНТР ЄВРОПЕЙСЬКИХ ІНІЦІАТИВ ТА ЄВРОПЕЙСЬКА ШКОЛА «АЛЬЯНС» ПРОДОВЖУЄ КОНКУРС СОЦІАЛЬНИХ ВІДЕО-МАТЕРІАЛІВ ДО 1 ЛИСТОПАДА 2013 РОКУ.

 

Для участі у конкурсі запрошуються представники соціально активної молоді віком 14-18 років представити свої відео роботи на конкурс. Учасники та переможці отримають можливість взяти участь у професійних тренінгах та презентувати свої роботи на Міжнародній конференції «Європейська школа обміну досвідом» у листопаді 2013 року. Щодо участі у конкурсі та тренінгових програмах просимо дзвонити за тел. +380993254990.

 

Розглядається можливість щодо участі переможців у програмах обміну досвідом з прикордонними регіонами, а також країнами Центральної та Східної Європи у 2014 році.

Вимоги до відео-матеріалів:
Відео-фільм/відео-ролик повинен бути не більше 5 -7 хв. та відповідати пріоритетним напрямкам розвитку, а саме: освіта, довкілля, інфраструктура, економіка, туризм. Перевагою буде наявність міжнародного / транскордонного аспекту у запропонованих відео-роликах/фільмах.

 
ПРЕС-РЕЛІЗ У ФОРМАТІ PDF
 
Прес-служба «Європейської школи «Альянс»