Не кажи — не вмію, а кажи — навчусь!

Вміння жити згідно основних принципів збереження навколишнього середовища та збереження енергії

З 1 по 5 липня 2014 року Студенти Румунії, України, Словаччини та Угорщини у Румунському місті Окна Сугатаг пройшли навчання щодо збереження та використання альтернативних джерел енергії. У навчаннях взяли участь учні гімназії м.Ужгорода та студенти Європейської школи «Альянс», які презентували свої роботи щодо збереження енергії.

 

Навчання – екологічний табір «LIVING THE GREEN LIFE» (ЖИТИ ЗЕЛЕНИМ ЕКОЛОГІЧНИМ ЖИТТЯМ) організований та проведений Агенцією Енергетичного Управління Марамуреша (АМЕММ) за підтримки Ради повіту Марамуреш та Шкільної Інспекції Марамуреш (Румунія) в партнерстві з неурядовою організацією «Центр європейських ініціатив» (Україна), Європейською школою «Альянс», Агенцією регіонального розвитку «POLONINY» (Словаччина) та Асоціацією регіонального розвитку KIÚT (Угорщина), які реалізовують проект «Energy Games – Energy Takes Shape» (Енергетичні ігри – енергія набуває форму) (HUSKROUA/1001/102), що виконується за фінансової підтримки Європейської Комісії в рамках програми ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013.

 


Метою проекту є: підтримка активної участі учнів та викладачів у навчанні задля скорочення викидів парникових газів, вивчення ними принципів економії енергії у їхніх школах, будинках та підвищення обізнаності щодо важливості збереження природних ресурсів шляхом використання енергії з відновлюваних джерел.

 

Проект передбачає: проведення заходів для вчителів та учнів з питань підготовки в галузі енергозбереження і відновлюваних джерел енергії, та зможуть передати досвід іншим колегам і студентам поза проектом, а також випуск навчальних брошур з двома важливими темами: енергозбереження та відновлювані джерела енергії, необмежено доступних в електронному форматі для усіх зацікавлених.
 

В екологічному таборі приймали участь учні та студенти з Словаччини, Румунії, України та Угорщини, які взяли участь у інтерактивних та практично-експерементальних тренінгах, отримали знання як зберігати енергію в школах та вдома, і забезпечити усвідомлення важливості збереження природних ресурсів шляхом поширення енергії з відновлюваних джерел. Студенти табору також були ознайомлені з правилами ведення здорового способу життя, правильним харчуванням та традиціями, культурою, ремеслами, які специфічні для кожному регіону. Даний табір був дуже цікавий, повчальний та веселий, який надав дітям можливості познайомитись між собою та завести дружні стосунки для подальшої співпраці. А також відпочиваючи набиратись досвіду в різних сферах діяльності та навчання.

 
ПРЕС-РЕЛІЗ У ФОРМАТІ PDF

 

Прес-служба проекту «Енергетичні ігри – енергія набуває форму»